VAŽAN SASTANAK SA RUSKIM AMBASADOROM: Direktor Kancelarije za KiM obavestio Bocan-Harčenka o bezbednosnoj situaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 16:35

VAŽAN SASTANAK SA RUSKIM AMBASADOROM: Direktor Kancelarije za KiM obavestio Bocan-Harčenka o bezbednosnoj situaciji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obavestio je danas ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM i dijalogu Beograda i Prištine.

U saopstenju sa sastanka se navodi da je Petković ruskog ambasadora informisao o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM i upoznao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa činjenicom da je u proteklom periodu bilo učestalijih napada na Srbe i njihovu imovinu u sredinama južno od Ibra.

Petković je ambasadora informisao i o dijalogu Beograda i Prištine istakavši da će Beograd nastaviti da insistira na sprovođenju dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština, koja je, kako je podsetio, od vitalnog značaja za opstanak Srba na KiM.

Direkltor Kancelarije za KiM je naglasio da je za Srbiju od izuzetne važnosti podrška koju joj Rusija po pruža u Savetu bezbednosti UN po pitanju KiM i izrazio očekivanje da će tako i ostati.

Petković je kazao da je tradicionalno prijateljstvo naših naroda i država proteklih godina dodatno učvršćeno zajedničkom borbom za poštovanje međunarodnog prava, kao i činjenicom da predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin imaju odnos poverenja i suštinskog razumevanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković sa ambasadorom Španije o situaciji na KiM i dijalogu

Izvor: B92, 04.Nov.2020, 15:32

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković informisao je ambasadora Španije Raula Bartolomea Molinu o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM...On je ambasadora Španije obavestio i o problemima sa kojima se srpski narod suočava na terenu...Petković je ambasadora Španije upoznao i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.