Slovenački ambasador u NATO špijunirao za Ruse?

Izvor: Telegraf.rs, 11.Sep.2014, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenački ambasador u NATO špijunirao za Ruse?

Slovenački ambasador pri NATO-u Andrej Benedejčič pozvan je na konsultacije u Ministarstvo inostranih poslova posle medijskih izveštaja da je osumnjičen za špijuniranje u korist Rusije

Slovenački ambasador pri NATO-u Andrej Benedejčič, pozvan je na konsultacije u Ministarstvo inostranih poslova posle medijskih izveštaja da je osumnjičen za špijuniranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u korist Rusije, objavila je slovenačka agencija STA pozivajući se na medije.

U listu “Reporter” na koji se poziva agencija STA se kaze da je Benedejčič bio osumnjičen da je špijunirao u korist Rusije.

Pošto se radi o sumnji koja bi kao bomba ođeknula među zemljama članicama pozvano je i Ministarstvo za inostrane poslove sa pitanjem da li je on već opozvan i kakvi će biti dalji koraci.

Foto: Wikipedia/Isthmus

Odgovor iz Ministarstva za inostrane poslova je bio da u ministarstvu ne raspolažu niakakvim zvaničnim informacijama ali da je Benedejčič pozvan na konsultacije i da se tvrdnje koje su ranije iznete u novinama “detaljno proveravaju”.

Prema pisanju ovog lista istragu u NATO je izazvala Poljska svojom zabrinutošću da Benedejčič špijunira za Rusiju.

Foto: sxc.hu/Mattox

U Ministarstvu za inostrane poslove su rekli da nisu imali “nikakvu zvaničnu potvrdu informacije iz časopisa”.

Benedejčič, karijerni diplomata, bio je poznat kao rusofil i važi za pristalicu bivšeg predsednika Danila Turka za koga je poznato da je proruski orijentisan. Na položaj ambasadora u NATO-u ga je imenovao Turk 2011. godine pošto je prethodno radio kao generalni direktor direkcije za opšte poslove u Ministarstvu spoljnih poslova i kao ambasador u Rusiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Slovenački ambasador pri NATO špijunirao za Rusiju?

Izvor: RTS, 11.Sep.2014

Optužbe da je slovenački ambasador pri NATO-u Andrej Bendejčič špijunirao Alijansu u korist Rusije, ministarstvo spoljnih poslova te zemlje ocenilo kao neosnovane, objavio je portal "24UR", a prenosi "Tanjug". Benedejčič, bio je poznat kao rusofil i važi za pristalicu bivšeg predsednika Danila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.