SB UN neće razmatrati situaciju u Kerčkom moreuzu

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN neće razmatrati situaciju u Kerčkom moreuzu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije usvojio predlog Rusije da razmatra situaciju u Kerčkom moreuzu, jer je protiv uvrštavanja tog pitanja u dnevni red glasalo sedam članica, dok su četiri bile uzdržane, izjavio je ambasador Kine, koji trenutno predsedava Savetom bezbednosti.

Pre glasanja stalna predstavnica SAD Niki Hejli je izjavila da Amerika, Holandija, Poljska, Švedska i Velika Britanija ne žele da razmatraju to pitanje, jer "kategorički podržavaju suverenitet >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i teritorijalni intergritet Ukrajine u skladu sa njenim međunarodno priznatiim granicama, kao i teritorijalnim vodama“.

"Izražavamo duboku zabrinutost zbog incidenta koji se dogodio u Kerčkom moreuzu i predstavlja kršenje međunarodnog prava", rekla je Hejli, ocenivši da su SAD i njeni saveznici spremni da razgovaraju o ruskoj provokaciji, ukoliko se pitanje tako formuliše.

Prethodno je zamenik stalnog predstavnika Rusije u Savetu bezbednosti Dmitrij Poljanski rekao da je Rusija zatražila hitnu sednicu na temu "Podrška međunarodnom miru i bezbednosti“, preneo je Sputnik.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.