Ruski ambasador u Beogradu: Stići će im još oružja

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 09:39

Ruski ambasador u Beogradu: Stići će im još oružja

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Rusije u Beogradu, izjavio sinoć da tzv. Kosovo nije nezavisno i da nikada neće biti.

On je naglasio da će pitanje tzv. Kosova biti rešeno na pravi način kad se promene geopolitičke prilike.

"Da li iko posle svega može da veruje da je po pitanju Kosova moguće konstruktivno rešenje? Da li >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posredništvo Zapada može tome da doprinese ako Zapad podržava tzv. vojsku Kosova i nezavisno Kosovo. Stiglo je oružje, a doći će i još oružja", rekao je Bocan- Harčenko.

Kako je preneo ruski portal Sputnjik, ambasador je naglasio da Rusija nikada neće podržati jednostrano rešenje koje nameće Zapad i da će podržati samo ono sa čim se saglasi Beograd.

Takođe je dodao da je Zapadu uvek bila važna nezavisnost takozvanog Kosova i da su im statusni razgovori važni samo u cilju nezavisnosti.

Prema njegovim rečima, situacija može da se uporedi sa Ukrajinom a, kada je u pitanju Kosovo, uvek je bio prisutan antisrpski koncept, kao što je u vezi sa Ukrajinom - antiruski.

Komentarišući izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da Srbi nisu narod koji Zapad može da slomi i potčini, ruski ambasador je rekao da je glavni razlog napada na Srbe pokušaj da se uništi samostalna politika.

"U pitanju je pravoslavlje, pravoslavne vrednosti koje Zapad uništava", rekao je Bocan-Harčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NIJE NEZAVISNO I NIKADA NEĆE BITI Ruski ambasador otkrio kada će pitanje Kosova biti rešeno: "Zahvaljujući politici Aleksandra Vučića..."

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2024

Ruski ambasador je naglasio da Rusija nikada neće podržati jednostrano rešenje koje nameće Zapad i da će podržati samo ono sa čim se saglasi Beograd...Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Rusije u Beogradu, izjavio sinoć da tzv. Kosovo nije nezavisno i da nikada neće biti...On je naglasio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.