Rusija zahteva da Srbija učestvuje u istrazi o Ivanoviću

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zahteva da Srbija učestvuje u istrazi o Ivanoviću

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da Rusija zahteva da u istrazi ubistva Olivera Ivanovića učestvuju nadležni srpski organi u punom kapacitetu kao i međunarodne organizacije.

Čepurin je "izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt, zahtevajući adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, a u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija", saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Ruski ambasador je istakao da je "sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK".

Čepurin je rekao da Vučićeva poseta Kosovu "predstavlja hrabar čin" a Vučić da smatra da je ta poseta bila "veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji".

U razgovoru je bilo reči i o predstojećoj poseti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu i obeležavanju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa što je ocenjeno kao prilika da se "istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.