Rusija: Vojna rešenja nisu adekvatna, održati hladnu glavu

Izvor: B92, 04.Sep.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Vojna rešenja nisu adekvatna, održati hladnu glavu

Njujork -- Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja rekao je da vojna rešenja ne mogu da reše krizu na Korejskom poluostrvu.

On je upozorio da je "hitno potrebno održati hladnu glavu i uzdržati se od akcija koje mogu da pogoršaju tenzije".

"Obuhvatno rešenje za nuklearno i druga pitanja na Korejskom poluostrvu može se postići jedino putem političkih diplomatskih kanala, uključujući posredničke napore generalnog sekretara UN", istakao je Nebenzja na specijalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednici Saveta bezbednosti UN, prenosi Rojters.

Sednica je hitno sazvana nakon što je Severna Koreja juče izvela svoju šestu i najsnažniju nuklearnu probu, za koju tvrdi da je proba unapređene hidrogenske bombe za raketu dugog dometa, što je izazvalo globalne osude i upozorenje Vašingtona na vojni odgovor "velikih razmera" ukoliko SAD ili njihovi saveznici budu ugroženi.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Savet bezbednosti UN: Moskva i Peking apeluju na "hladnu glavu" i dijalog

Izvor: RTS, 04.Sep.2017

Ambasadori Rusije i Kine u UN osudili su na sednici Saveta bezbednosti nuklearnu probu Severne Koreje, pozvavši međunarodnu zajednicu da se uzdži od akcija koje bi još pogoršale već ionako tešku situaciju. Lider Severne Koreje kao da "moli za rat", rekla je američka ambasadorka Niki Hejli. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.