Rusija: Može Hantsmen, naš ambasador da bude viceministar Antonov

Izvor: Blic, 19.Jul.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Može Hantsmen, naš ambasador da bude viceministar Antonov

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Anatolij Antonov idealan je izbor za sledećeg ruskog ambasadora, izjavio je danas njegov kolega po funkciji Sergej Rjabkov, koji je naveo i da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova prihvatilo američku kandidaturu Džona Hantsmena za ambasadora SAD u Rusiji.

Rojters navodi da nominovanje Antonova, koje tek treba da odobri Kremlj, dolazi u vreme intenzivnih razmatranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosa Moskve i Vašingtona nakon optužbi iz SAD da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Prama mišljenju Rjabkova, Antonov je "optimalni" kandidata za novog ambasadora Rusije u SAD.

"Obavljao je šest godina dužnost zamenika ministra odbrane Ruske Federacije. To je iskustvo koje nema cenu kada je u pitanju njegov budući posao u Vašingtonu", kazao je Rjabkov u panel diskusiji na televiziji "Rosija 24" i dodao da je Antonov "odličan pregovarač".

U istoj emisiji Rjabkov je izjavio i potvrđena kandidatura Hantsmena za novog američkog ambasadora u Moskvi.

"Mi smo dali naš pristanak, poznajajući dobro biografiju gospodina Hantsmena i shvatajući da je on visokoprofesionalan, čovek jakih uverenja, veoma iskusan", naveo je Rjabkov, prenosi TASS.

Neimenovani zvaničnik Bele kuće izjavio je prethodno da će američki predsednik Donald Tramp imenovati bivšeg guvernera Jute Džona Hantsmena za ambasadora SAD u Rusiji.

Hantsmen, čije imenovanje treba da potvrdi Senat, bio je prethodno američki ambasador u Kini od 2009. do 2011. godine tokom administracije bivšeg predsednika Baraka Obame.

Takođe je bio u administraciji pet američkih predsednika, a bio je i kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca 2012. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.