Rusi odgovorili Pacoliju: Nepriznati priznao nepriznatog

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi odgovorili Pacoliju: Nepriznati priznao nepriznatog

Zamenik ruskog ambasadora pri UN Dmitrij Poljanski odgovorio je na današnji tvit kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.

Pacoli je napisao da Priština priznaje Huana Gvaida kao privremenog predsednika Venecuele.

"Nepriznati priznao nepriznatog. Svet se trese u strahu...", napisao je Poljanski na Tviteru, odgovarajući na objavu Pacolija.

Opozicioni lider i predsednik parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Venecuele Huan Gvaido proglasio je u sredu sebe privremenim predsednikom tokom masovnih antivladinih protesta.

Evropska unija pozvala je danas vlasti Venecuele da poštuju građanska prava, slobodu i bezbednost predsednika Kongresa Huana Gvaida, ali ga nije priznala kao privremenog predsednika.

U saopštenju EU se ističe da narod Venecuele ima pravo da mirno demonstrira, da slobodno izabere svoje lidere i odredi svoju budućnost.

Vojska Venecuele odbila je da prizna Gvaida za privremenog predsednika.

Gvaida su kao privremenog predsednika priznale SAD, Kanada, Brazil, Argentina, Kolumbija, Paragvaj, Čile, Peru, Gvatemala, Kostarika i Albanija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi odgovorili Pacoliju: Nepriznati priznao nepriznatog

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2019, 00:15

Zamenik ruskog ambasadora pri UN Dmitrij Poljanski odgovorio je na današnji tvit kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija...Pacoli je napisao da Priština priznaje Huana Gaida kao privremenog predsednika Venecuele...- Nepriznati priznao nepriznatog. Svet se trese u strahu.. - napisao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.