Razmatra se mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine sputnjik V u Srbiji

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 19:35

"Razmatra se mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine sputnjik V u Srbiji"

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko kaže da se vode pregovori nadležnih institucija Rusije i Srbije o isporuci ruske vakcine "sputnjik V" .

On dodaje da u našu zemlju uskoro stiže partija vakcine za laboratorijsku kontrolu.

"Kao što je naglasio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Rusija se zalaže za to da efikasne i bezbedne vakcine protiv virusa korone budu dostupne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svima u svetu, pa je spremna da isporuči drugim zemljama preparate koje su razradili ruski naučnici. Trenutno su pregovori između nadležnih institucija Rusije i Srbije o isporuci u Srbiju ruske vakcine sputnik V u razvijenoj fazi. Po njihovom završetku će biti poznati svi modaliteti isporuke, odnosno termini i količina doza", kaže Bocan-Harčenko i dodaje:

"U Srbiju uskoro stiže partija vakcine za laboratorijsku kontrolu. Detaljno su sva ta pitanja, na veoma konstruktivan način, razmotrili predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturov tokom njihovog razgovora 30. novembra".

Bocan-Harčenko kaže da se razmatra i mogućnost da se "sputnjik V" proizvodi u Srbiji.

"U vezi sa interesovanjem srpske strane razmatra se i mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine sputnjik V u Srbiji. Ali, naravno, to zahteva više vremena, jer se radi i o transferu tehnologija i o pripremi stručnjaka", kaže on za Kurir.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ambasador Rusije Harčenko: U toku pregovori o isporuci vakcine "Sputnjika V" Srbiji

Izvor: Blic, 02.Dec.2020

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da su u toku pregovori između nadležnih institucija Rusije i Srbije o isporuci ruske vakcine "Sputnjik V" Srbiji, kao i da u našu zemlju uskoro stiže odredjena količina tih vakcina za laboratorijsku kontrolu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.