RUSKI AMBASADOR U SAD O MOGUĆEM NAPADU NA UKRAJINU: Radićemo do poslednjeg diplomate, stav Rusije je jasan

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 01:25

RUSKI AMBASADOR U SAD O MOGUĆEM NAPADU NA UKRAJINU: Radićemo do poslednjeg diplomate, stav Rusije je jasan

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov naglasio je danas da Rusija ne planira da napadne Ukrajinu i poručio da ruska ambasada u SAD namerava da radi dok tamo ne ostane najmanje jedan diplomata.

- Uporno govorimo da Rusija neće nikoga napasti, ne treba nam to, nije u našem interesu. Obična je besmislica osmišljavati neke iluzorne projekte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruske agresije - rekao je Antonov za Jutjub kanal Solovljev, a prenosi TAS S.

On je naglasio da ruska ambasada u SAD planira da radi "do poslednjeg diplomate" i da će učiniti sve što može da se bilateralni odnosi vrate u normalu.

Antonov je dodao da ne veruje da SAD žele da unište odnose sa Rusijom.

Ambasador je naveo da Moskva očekuje nove sankcije protiv Rusije iz Vašingtona, ali je naglasio da je teško reći kakve će one biti.

Antonov je ocenio da Vašington pokušava da ograniči sva pitanja međunarodne bezbednosti na Ukrajinu, što je, istakao je, potpuno pogrešno.

- Verujem da je to potpuno pogrešno, to je pokušaj da se zamagli pravo stanje stvari - poručio je Antonov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.