RUSIJA OBJAŠNJAVA: Zašto američki ambasador plaši Nemce?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA OBJAŠNJAVA: Zašto američki ambasador plaši Nemce?

Članovi oba doma Parlamenta Rusije su reagovali na izjavu američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela da se "Rusija nalazi pred vratima". On je time "argumentovao" potrebu za povećanjem rashoda Berlina za odbranu NATO-a sa 1,5 na dva odsto budžeta do 2024. godine.

 Ruski političari pomenutu izjavu Ričarda Grenela povezuju sa "Severnim tokom 2" i trkom u naoružanju.

- Izgleda da SAD smatraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruski gas stoji na pragu i predstavlja neku opasnost. To je glupost - rekao je zamenik šefa Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov.

A dozen European countries rely on Russia for more than 75% of their natural gas needs, which makes them vulnerable to having their gas shut off at Moscow's whim.

This is a very dangerous scenario, say @RichardGrenell, @USAmbDenmark and @USAmbEU. https://t.co/Akth3rEGc9

— DW News (@dwnews) February 7, 2019

Prema njegovom mišljenju, takvi pozivi SAD nikako neće uticati na sudbinu gasovoda.

Džabarov je naveo da je Vašington nekad bio protiv "militarizacije Nemačke", a sada podstiče Berlin na to. Senator je izrazio sumnju da će Nemačka hteti da ulaže dva odsto svog budžeta u NATO i smatra da Berlin neće pristati na ucenu.

Ipak, antiruska politika Vašingtona će još dugo trajati, zaključio je on.

U Državnoj dumi su izjavili da poziv američkog ambasadora treba da opravda novu trku u naoružanju.

Europeans should stand against this... https://t.co/ijuw15UCwQ

— Richard Grenell (@RichardGrenell) February 9, 2019

Zamenik predsednika Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Dmitrij Novikov je izjavio da su Oružane snage Nemačke, kao i snage niza drugih država, čvrsto integrisane u strukturu NATO-a.

Prema njegovom mišljenju, uskoro će se takva mišljenja čuti ne samo od američke strane, već i od predstavnika vojski evropskih država.

- Jasno je da takve izjave navode vodu na vodenicu eskalacije situacije i jačaju antirusku propagandu, koja je raširena ne samo u SAD, već i u zemljama EU - zaključio je ruski poslanik.

Ranije je američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel izjavio da Berlin ne bi trebalo da štedi na odbrani, jer je Rusija pred vratima.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Džabarov: Pozivi SAD-a Nemačkoj nikako neće uticati na sudbinu gasovoda

Izvor: Vostok.rs, 11.Feb.2019, 12:38

Članovi oba doma Parlamenta Rusije su reagovali na izjavu američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela da se „Rusija nalazi pred vratima“. On je time „argumentovao“ potrebu za povećanjem rashoda Berlina za odbranu NATO-a sa 1,5 na dva odsto budžeta do 2024. godine. Ruski političari...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.