Putin u Srbiju dolazi sa 150 ljudi, putuju u TRI AVIONA

Izvor: Blic, 11.Okt.2014, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin u Srbiju dolazi sa 150 ljudi, putuju u TRI AVIONA

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin inzeo je nove detalje o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu, 16. oktobra. Lider Ruske Federaciej obratiće se narodu tokom defilea Vojske Srbije, pišu "Novosti".

Kako je Ccepurin rekao za "Večernje novosti", Putin će 16. oktobra u Palati "Srbija" razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, a prisustvovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i potpisivanju nekoliko značajnih bilateralnih sporazuma.

Putin će učestvovati i na vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobadjanja Beograda, na kojoj će se obratiti prisutnima, a položiće i vence na Groblju oslobodilaca Beograda, rekao je Čepurin.

Prema njegovim rečima, Putinova poseta je izvan svake sumnje pozitivan i izvanredan događaj.

"Glavno je da se oseća pozitivno usmerenje i podrška Srba. Srpski prijatelji očekuju i pozdravljaju posetu Putina. Poseta ima simboličan i pozitivan smisao i za Srbiju, i za Rusiju, i za Evropu", rekao je, između ostalog, Čepurin.

On je istakao da Putin ne donosi u Beograd nikakve ultimatume niti specijalne zahteve.

"Razumljiva je težnja Srbije ka EU - svet se globalizuje. Ovo nije izbor "ili ili", ako se priključiš EU bićeš protiv Rusije, i obrnuto, ako sarađuješ sa evro-azijskom privrednom unijom, onda si protiv EU. Ta logika nije ispravna", dodao je ruski ambasador.

Čepurin naglašava i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije oko ukrajinske krize.

"Pitanje sankcija je zastarelo, sada treba razmišljati o tome kako da se one ukinu, jer one štete svima, stradaju i biznis i ljudi. Srbija mora da razmišlja o svojim interesima, a oni su očigledni", kaže ruski diplomata.

Prema informacija "Novosti", ruska državna delegacija koja stiže u pratnji Putina imaće oko 150 ljudi i na beogradski aerodrom doleteće u tri aviona.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin će držati govor na paradi

Izvor: Studio B, 11.Okt.2014

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izneo je nove detalje o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu, 16. oktobra...Kako je Čepurin rekao za "Večernje novosti", Putin će 16. oktobra u Palati "Srbija" razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.