„Preporučujem SAD-u da ne testiraju strpljenje Rusije i da bolje proučavaju istoriju onoga što se dogodilo onim državama koje su prešle crvenu liniju“

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2021, 10:15

„Preporučujem SAD-u da ne testiraju strpljenje Rusije i da bolje proučavaju istoriju onoga što se dogodilo onim državama koje su prešle crvenu liniju“

Poslanik Državne dume sa Krima, Mihail Šeremet nazvao je američko saopštenje o militarizaciji poluostrva besmislicom. Tako je komentarisao reči vršioca dužnosti američkog ambasadora u UN-u Ričarda Milsa, koji je rekao da militarizacija Krima „predstavlja pretnju zajedničkoj bezbednosti“, te da SAD nikada neće priznati „pokušaj aneksije Krima“ i da će antiruske sankcije ostati na snazi sve dok Moskva ne promeni kurs prema Ukrajini.
"Takve izjave su besmislica i grubo mešanje u unutrašnje stvari Rusije. Iznenađujuće je gde su Sjedinjene Američke Države, a gde Krim i zašto im to ne daje mira. Krim je ruska zemlja, a Rusija zna kako da sama brani svoje teritorije“, rekao je Šeremet za RIA Novosti. Dodao je da bi Amerikanci trebalo da objasne UN-u sa čime su povezani česti preleti njihovih izviđačkih aviona u blizini ruskih granica i dolasci ratnih brodova u Crno more. "Rusija jača svoje granice i to nije militarizacija, već iznuđeni adekvatan odgovor na agresivne akcije NATO-a predvođene SAD-om. Paritet će uvek postojati, bez obzira na to koliko želimo suprotno našim prekomorskim partnerima, koji u praksi za nas nisu partneri. Preporučujem im da ne testiraju strpljenje Rusije i da bolje proučavaju istoriju onoga što se dogodilo onim državama koje su prešle crvenu liniju. Bolje je biti prijatelj sa Rusijom i naći zajednički jezik. Nema više šale“, rekao je Šeremet.
 
 
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.