Poruka iz Severne Koreje: Moćna podrška Rusiji

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 17:00

Poruka iz Severne Koreje: "Moćna podrška Rusiji"

Zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje Im Džong Il, sastao se s ruskim ambasadorom u Pjongjangu Aleksandrom Macegorom i uputio podršku Moskvi.

Tokom razgovora, zamenik ministra je rekao da će Severna Koreja "pružiti moćnu podršku svakom izboru i odluci rukovodstva Rusije", prenela je Centralna telegrafska agencija Severne Koreje.

Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vagnera zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje Vagnera na teritoriji Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna Koreja izrazila snažnu podršku Rusiji oko oružane pobune "Vagnera": "Ruska vojska i narod će ostvariti herojsku pobedu"

Izvor: 24sedam.rs, 25.Jun.2023

Zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje je izrazio čvrsto uverenje da će nedavna oružana pobuna u Rusiji biti uspešno ugušena u skladu sa težnjama i voljom ruskog naroda

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.