Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 16:54

"PROTESTI UDARAC NA VUČIĆA ZBOG NEZAVISNE POLITIKE" Ruski ambasador komentarisao aktuelni srpsko-ruski trenutak

Bocan-Harčenko dodaje i da je pravedno i dugoročno rešenje za Kosovo moguće samo posle globane promene.

Ako zemlje podržavaju neprijateljski korak, onda moraju da se nađu na listi neprijateljskih država, izjavio je za Novosti ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko.

Dodao je da ne treba nagađati da li će Srbija biti primorana da uvede sankcije Rusiji već je "bolje da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gledamo sa nadom".

- Teško je reći da sankcije mogu da budu prijateljski potez, naravno da su neprijateljski - istakao je Bocan-Harčenko.

Ipak, on je dodao da nema naznaka da će Srbija uvesti sankcije Rusiji:

- Ne vidimo naznake da predsednik Vučić može da promeni dosledan stav. Polazi se od mišljenja većine srpskog stanovništva, kao i od privredne koristi koju Srbija, a i mi, imamo, iako se sada suočavamo sa preprekama, jer je Srbija okružena zemljama koje podržavaju sankcije - objasnio je ruski diplomata.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Bocan-Harčenko je rekao da je Moskva razočarana stavom zapadnih zemalja koje pokušavaju Rezoluciju 1244 da "bace u zaborav".

- Ona je i dalje na snazi i verujem da će tek odigrati svoju ulogu. Niko zasad ne poriče da krajnja odluka o Kosovu mora da bude potvrđena na Savetu bezbednosti UN, bez obzira na sve razlike u stavovima - naglasio je on.

On je, komentarisao i proteste u Beogradu, ukazujući da je reč o "udarcu" na Vučića i Vladu Srbije, koji vode suverenu i nezavisnu politiku i postižu dobre privredne rezultate u teškim uslovima.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.