OČAJNIČKI VAPAJ RUSKOG AMBASADORA IZ LONDONA: Nisam mogao ništa da učinim, ovde je sve gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 19:12

OČAJNIČKI VAPAJ RUSKOG AMBASADORA IZ LONDONA: Nisam mogao ništa da učinim, ovde je sve gore

Ne nazire se otopljavanje u odnosima dve zemlje

Politička klima u odnosima Rusije i Velike Britanije je loša, ona se i dalje pogoršava, Britanija čak uvodi i sankcije, izjavio je Ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin.

- Do sada nisam mogao ništa da učinim, politička klima je loša i nastavlja da se pogoršava. Nažalost, potreba za sankcijama je u porastu kod britanskih vlasti. U nedavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izveštaju obaveštajne službe se zabranjuje britanskim kompanijama da rade sa Rusijom i Rusima - rekao je Kelin tokom rusko-britanskog investicionog foruma "Kriza - vreme novih mogućnosti".

Obratio je pažnju na to da Rusija ima drugačiji pristup, jer se zalaže za to da britanske kompanije u velikom broju dođu u Rusiju i sarađuju sa ruskim kompanijama, jer je to u interesu obe države. Saradnja dve države na polju trgovine je u poslednjih šest meseci porasla za 51 odsto, ukazao je ambasador.

Ministarstvo zdravlja Rusije je predložilo kolegama u Londonu saradnju na ruskoj vakcini Sputnjik V, ali su oni otkazali. Što se tiče kupovine i zajedničkog istraživanja na vakcini Sputnjik V ni Evropska unija u svom programu ne planira saradnju sa Rusijom, rekao je ambasador Kelin.

- Mi smo u potpunosti otvoreni za ovu saradnju s obzirom na to da je ovo još uvek prva vakcina protiv kovida-19 - rekao je Kelin tokom foruma.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu "Sputnjik V" je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.