Nisam čuo da sam persona non grata

Izvor: B92, 02.Nov.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam čuo da sam persona non grata

Novi Sad -- Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da "nije čuo" za predloge pojedinih zvaničnika da bude proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji.

"Nisam čuo za predloge da me proglase personom non grata u Srbiji", kratko je odgovorio Konuzin na pitanje jednog posetioca predavanja "Mesto Rusije u savremenom svetu". Lider LSV Nenad Čanak tražio je da srpske vlasti Konuzina "proteraju" iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije jer je svojim nastupom na skupu SNS pokazao da se Rusija meša u unutrašnje stvari Srbije "u nepodnošljivoj meri".

Konuzinov nastup kritikovali su i predstavnici vlasti, a bivši ambasador Srbije u Austriji Mihajlo Kovač ocenio je da njegov istup na skupu SNS-a protivreči Bečkoj konvenciji, koja reguliše poziciju, ponašanje i aktivnosti ambasadora.

Kovač smatra da je trebalo da srpske vlasti nakon ovog istupa pozovu Konuzina "na jedan prijateljski razgovor" u Ministarstvo inostranih poslova i da mu objasne da nije celishodno posećivati političke skupove, jer to lako može biti protumačeno kao podrška određenoj stranci pred izbore.

Aleksandar Konuzin je na skupu SNS-a u Nišu rekao da smatra da je ta stranka postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije i da je time stekla mogućnost da pravi planove opštenacionalnog karaktera, ali istovremeno i odgovornost zbog poverenja i nade koje ljudi polažu u tu političku partiju.

Ruski ambasador održao je danas u prepunoj pozorišnoj sali Naftne industrije Srbije u Novom Sadu predavanje "Mesto Rusije u savremenom svetu".

Novinarima je pred početak skupa rečeno da ambasador neće davati izjave za javnost, kao i da je zabranjeno bilo kakvo snimanje ili prisustvo kamera u sali.

Posetioci su sa oduševljenjem pratili Konuzinov nastup i glasno su negodovali na nezgodno pitanje jednog posetioca.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.