Konuzin: Nisam čuo za predlog da budem persona non grata

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Nisam čuo za predlog da budem persona non grata

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin "nije čuo" za predloge pojedinih zvaničnika da bude proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji.

"Nisam čuo za predloge da me proglase personom non grata u Srbiji", bio je kratak odgovor Konuzin na pitanje jednog posetioca predavanja "Mesto Rusije u savremenom svetu" da prokomentariše pozive da se zbog javnih istupa proglasi nepoželjnom osobom u Srbiji.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatražio je pre nekoliko dana da srpske vlasti Konuzina "proteraju" iz Srbije jer je, kako je ocenio, svojim nastupom na skupu Srpske napredne stranke (SNS) pokazao da se Rusija meša u unutrašnje stvari Srbije "u nepodnošljivoj meri".

Konuzinov nastup kritikovali su i predstavnici vlasti, a bivši ambašador Srbije u Austriji Mihajlo Kovač ocenio je da njegov istup na skupu SNS-a protivreči Bečkoj konvenciji koja reguliše poziciju, ponašanje i aktivnosti ambasadora. Kovač smatra da je srpske vlasti nakon ovog istupa trebalo da pozovu Konuzina "na jedan prijateljski razgovor" u Ministarstvo inostranih poslova i da mu objasne da nije celishodno posećivati političke skupove jer to lako može biti protumačeno kao podrška određenoj stranci pred izbore.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nisam čuo da sam persona non grata

Izvor: B92, 02.Nov.2011

Novi Sad -- Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da "nije čuo" za predloge pojedinih zvaničnika da bude proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji..."Nisam čuo za predloge da me proglase personom non grata u Srbiji", kratko je odgovorio Konuzin na pitanje jednog posetioca predavanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.