Nemci i Amerikanci su nas iznenadili

Izvor: B92, 22.Jul.2021, 14:04

"Nemci i Amerikanci su nas iznenadili"

Ruski ambasador u Nemačkoj Sergej Nečajev rekao je da Moskva nikada nije koristila energiju kao "oružje" ili kao instrument pritiska.

On je istakao da je stil dogovora između Nemačke i SAD na Severnom toku 2 neprihvatljiv.

Nečajev je rekao da je izuzetno iznenađen sadržajem i tonom dogovora između ove dve države, piše TASS. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Rusija nikada nije koristila energiju kao oružje ili kao instrument pritiska i verujemo da je takav stilmeđunarodne komunikacije neprihvatljiv", rekao je Nečajev.

Ambasador je dodao da Rusija nije zemlja protiv koje se mogu postavljati ultimatumi i da je ona sposobna da odredi svoju politiku i politiku energije bez uplitanja spoljašnosti i da je bazira na njihovim sopstvenim interesima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.