NAGRADA KURTIJU ZA ANTISRPSKU POLITIKU Ruski ambasador komentarisao podršku Zapada Prištini za prijem u SE

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 23:20

"NAGRADA KURTIJU ZA ANTISRPSKU POLITIKU" Ruski ambasador komentarisao podršku Zapada Prištini za prijem u SE

Bocan-Harčenko je dodao da, po njegovom mišljenju, nije neophodno dokazivati da Priština sprovodi kurs SAD i EU.

Ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, ocenio je da je podrška Zapada aplikaciji Prištine za prijem u Savet Evrope nagrada Aljbinu Kurtiju za antisrpsku politiku.

Мислим да није неопходно доказивати да Приштина >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << спроводи курс САД и ЕУ.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) April 25, 2023

- Nije slučajno što je do ove odluke došlo nakon lažnih izbora u četiri srpske opštine - objavio je Bocan-Harčenko na Tviteru.

On je dodao da, po njegovom mišljenju, nije neophodno dokazivati da Priština sprovodi kurs SAD i EU.

Ranije danas, komentarišući izjavu portparola EU, Petera Stana, da je Unija svesna da je Srbija glasala protiv zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija konstatuje da je "EU prekršila Briselski sporazum, Sporazum o normalizaciji odnosa s Prištinom i aneks o njegovoj primeni iz Ohrida".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.