Izvor: RTS, 04.Avg.2021, 18:11

Lavrov: Lazanski uložio dušu u razvoj odnosa Srbije i Rusij

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Moskvi Miroslava Lazanskog.
"Duboko smo šokirani zbog vesti o preranoj smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog. Dugo godina smo poznavali Miroslava kao sjajnog novinara i publicistu, velikog poznavaoca geopolitičkih i vojnih aspekata situacije na Balkanu i u svetu", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u telegramu saučešća Lavrova.

Šef ruske diplomatije je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu i, polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dve zemlje.
"Izgubili smo druga i istinskog pristalicu jačanja rusko-srpskog bratstva. Baš takvog ćemo pamtiti Miroslava Lazanskog", napisao je Lavrov.
"Molim Vas da primite moje najdublje saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka, kao i da prenesete reči saosećanja rodbili i najbližima Miroslava Lazanskog", dodaje se u telegramu.
Lazanski je od 2019. godine obavljao dužnost ambasadora Srbije u Rusiji.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.