Konvoj sa ruskom pomoći još na Jarinju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2011, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konvoj sa ruskom pomoći još na Jarinju

JARINJE -

Konvoj u kome se nalaze 24 kamiona s humanitarnom pomoći iz Rusije nije prošao administrativnu liniju na prelazu Jarinje zbog, kako je rekao ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Konuzin, ucena Euleksa koje nije mogao da prihvati.

Propuštena su dva šlepera, a kada je krenuo treći, došlo je do zastoja koji je trajao do kasnih popodnevnih sati a da niko nije znao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razlog.

Tada je ambasadoru Konuzinu, koji je predvodio konvoj, saopšteno da kamioni ne mogu dalje bez pratnje Euleksa i ponuđeno mu da se vrate i pređu na prelaz Merdare.

Oba uslova ambasador je odbio i objasnio da im nikakva pratnja ne treba i da na prelaz Merdare neće, jer su tamo službenici vlasti u Prištinu koje ne priznaje ni Rusija ni Srbija.

Usledili su brojni telefonski razgovori ali rešenje sinoć nije pronađeno, pa su dva kamiona prešla na teritoriju Kosova, jedan je na administrativnoj liniji a ostali se nalaze u centralnoj Srbiji.

U toku današnjeg dana pokušaće da se nađe rešenje za ovaj problem kako bi konvoj od oko 300 tona namirnica stigao do kosovskih Srba.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Jarinje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.