Ko je Entoni Godfri, novi ambasador SAD u Beogradu

Izvor: RTS, 26.Okt.2019, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Entoni Godfri, novi ambasador SAD u Beogradu

Entoni Godfri, koji će u narednom periodu obavljati funkciju ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, doputovao je ove nedelje u Beograd.
Novi američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri već 40 godina je aktivan prvo u pomorskoj, a zatim u diplomatskoj službi svoje zemlje.

U međuvremenu je postao stručnjak za poslove centralne i južne Evrope.
Studirao je ruski jezik na Institutu za jezike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministarstva odbrane u Kaliforniji, a govori i srpski i turski.
Njegovo poslednje vojno imenovanje bilo je verifikator primene sporazuma o razoružanju sa Sovjetskim Savezom.
Pri Nacionalnom bezbednosnom savetu vodio je Direktorat za tursku i evroazijsku energiju.
Diplomatsku službu obavljao je u Ankari, Jerevanu, Zagrebu, Bagdadu, uključujući i funkciju zamenika šefa OEBS-a za Čečeniju.
U Beograd je stigao sa mesta ministra savetnika i zamenika šefa misije u ambasadi u Moskvi i smatra da će mu to iskustvo iz Rusije, čiju je politiku ocenio kao agresivnu, u Srbiji dobro doći.
Cilj njegove nove misije je da unapredi partnerstvo sa Srbijom, proširi ekonomsku saradnju i pomogne evrointegracioni put Srbije i proces normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, što je američki prioritet.
Oženjen je, ima troje odrasle dece.
Topao miholjski vikend, novi žitelji Beograda, porodica Godfri, provešće u upoznavanju prestonice.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SKADARLIJA I KALEMEGDAN ZA POČETAK Američki ambasador oduševljen savetim Beograđana (FOTO)

Izvor: Blic, 26.Okt.2019

Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji, Entoni Godfri, odlučio je da posluša savete pratioca na društvenoj mreži Tviter i obiđe Beograd.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.