Iz Moldavije proterano pet ruskih diplomata

Izvor: RTS, 29.Maj.2017, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Moldavije proterano pet ruskih diplomata

Moldavske vlasti proterale su pet članova ruske ambasade u Moldaviji, izjavio je ruski ambasador u Kišinjevu Farit Muhametšin.
"Za sada nećemo davati komentare", izjavio je Muhametšin za Tas.
Ruska novinska agencija Interfaks ranije je prenela, pozivajući se na neimenovane izvore u moldavskom Ministarstvu spoljnih poslova, da je petorici ruskih diplomata naređeno da napuste >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moldaviju.
Predsednik Moldavije Igor Dodon osudio je odluku moldavske vlade da proglasi petoro ruskih diplomata personama non grata u toj zemlji.
Dodon je rekao da je ova odluka u suprotnosti sa njegovom željom da obnovi odnose sa Rusijom.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je situacija oko proterivanja ruskih diplomata iz Moldavije paradoksalna, ali inidkativna.
"Jasno je da to nema nikakve veze sa aktivnostima ruskih diplomata, ali ilustruje razvoj situacije u Moldaviji", istakla je Zaharova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruske diplomate proterane iz Moldavije

Izvor: B92, 29.Maj.2017

Moldavske vlasti proterale su pet članova ruske ambasade u Moldaviji, izjavio je ruski ambasador u Kišnjevu Farit Muhametšin..."Za sada nećemo davati komentare", izjavio je Muhametšin za Tas...Ruska novinska agencija Interfaks ranije je prenela pozivajući se na neimenovane izvore u moldovskom Ministarstvu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.