Harčenko: Smrt patrijarha gubitak za Srbiju i pravoslavlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 19:15

Harčenko: Smrt patrijarha gubitak za Srbiju i pravoslavlje

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je smrt srpskog patrijarha Irineja veliki gubitak i za Srbiju i za ceo pravoslavni svet.

Bocan-Harčenko je u saopštenju za javnost istakao da su ljubav patrijarha koju je iskazivao prema ljudima, najveći intelekt, mudrost, pronicljivost ozarivali svakog ko je imao sreće da razgovara sa njim.

"Nerazdeljivu pažnju je poklanjao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dešavanjima u srpskom kraju Kosovo i Metohija i u Republici Srpskoj, njegov savet je uvek pomagao u radu na tim pravcima. Vodio je brigu o pravoslavnom stanovništvu Balkana, podržavajući i učvršćivajući pastirsku ulogu Srpske pravoslavne crkve. Sve snage je posvećivao zaštiti verskih kanona, sprečavajući napade na jedinstvo pravoslavlja", rekao je ruski ambasador.

Životno delo patrijarha Irineja bio je završetak unutrašnjih radova u blagolepnom hramu svetog Save u Beogradu, rekao je Bocan-Harčenko i dodao da mu je drago da Rusija u tome pomaže.

"Siguran sam da će zaveti Patrijarha Irineja i njegovo samopregorno služenje zauvek biti za nas izvor svetlosti, nadahnjujući na nove blage poduhvate", istakao je ruski ambasador.

Naveo je da je njegovu smrt doživeo i kao ličnu tragediju, jer je patrijarha Irineja smatrao svojim duhovnim ocem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bocan-Harčenko: Smrt patrijarha gubitak za Srbiju i pravoslavlje

Izvor: Blic, 23.Nov.2020

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je smrt srpskog patrijarha Irineja veliki gubitak i za Srbiju i za ceo pravoslavni svet.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.