Erdogan: Ubica ruskog ambasadora član Gulenove mreže

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ubica ruskog ambasadora član Gulenove mreže

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da nema sumnje da je ubica koji je u ponedeljak pucao na ruskog ambasadora u Ankari bio član mreže muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena.
"Nema razloga da krijemo da je ubica član mreže FETO. Svi podaci o njemu, počev od mesta gde se školovao do kontakata koje je imao, ukazuju na FETO", istakao je Erdogan, prenosi Rojters uz napomenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da turska vlada o sledbenicima Gulena govore kao o "Gulenističkoj terorističkoj mreži" (FETO).
Turski predsednik je naveo i da prvi rezultati istrage o ubistvu ruskog ambasadora nagoveštavaju da je napadač imao "spoljne veze", ali nije izneo više detalja o tome.
Gulen živi u egzilu u SAD, a turske vlasti ga krive i za organizovanje neuspelog pokušaja puča u Turskoj u julu ove godine.
Ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova ubio je 22-godišnji bivši turski policajac pucnjima iz pištolja, dok je držao govor na otvaranju izložbe fotografija "Rusija očima Turaka" u galeriji u Ankari u ponedeljak po podne.
Napadač je ubijen ubrzo nakon što je ispalio smrtonosne hice u Karlova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.