Erdogan: Imali smo razlog da likvidiramo ubicu ruskog ambasadora

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Imali smo razlog da likvidiramo ubicu ruskog ambasadora

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio da ne sumnja da je kriminalac koji je ubio ruskog ambasadora Andreja Karlova bio povezan sa mrežom "FETO" opozicionog propovednika Fetulaha Gulena.

Preliminarne informacije iz istrage o ubistvu ambasadora Rusije ukazuju da je ubica imao veze u inostranstvu, izjavio je Erdogan na pres-konferenciji u Ankari.

- Veze teroriste koji je ubio ambasadora Rusije ukazuju da je pripadao FETO-u. Ta prljava organizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nažalost, pronikla je u našu vojsku i policiju. Atentat na ambasadora je jasan dokaz toga. Tragovi vode u inostranstvo - rekao je Erdogan.

- Karlov je bio poseban diplomata. On se nikad nije mešao u unutrašnje stvari Turske i radio je sve za razvoj odnosa Ankare i Moskve - dodao je Erdogan.

On je naveo da je turska policija morala da likvidira teroristu, zbog straha da je napadač mogao kod sebe imati bombu.

- Postoje spekulacije na temu, zašto ga nisu uhvatili živog. Međutim, za to bi se moralo platiti životom. On je mogao ubiti nekoliko policajaca. Pripadnik, koji je ubio teroristu video je da je ovaj napravio sumnjivi pokret rukom i mislio da može izvaditi i baciti bombu. Tada ga je policajac ubio - naveo je turski predsednik.

On je dodao da istragu ubistva vodi komisija uz učešće ruskih specijalaca. Andrej Karlov napadnut je na otvaranju izložbe u Ankari 18. decembra, a od zadobijenih rana preminuo je na licu mesta. Ubica koji je likvidiran tokom specijalne operacije zvao se Mevlut Mert Altinaš i on je više od dve godine radio u turskoj policiji.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.