DA LI ĆE SE KONAČNO REŠITI PITANJE ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI? Hitan sastanak DF-a sa ruskim ambasadorom

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 23:00

DA LI ĆE SE KONAČNO REŠITI PITANJE ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI? Hitan sastanak DF-a sa ruskim ambasadorom

DF se sastao sa ambasadorom Rusije.

Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, sastali su se danas sa Izvanrednim i Opunomoćenim ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Nj. E. Vladislavom Vladislavovičem Maslenjikovom.

Mandić i Knežević su u prijateljskoj atmosferi ambasadoru Maslenjikovu izložili svoje viđenje aktuelne političke situacije u Crnoj Gori.

Lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << DF-a su posebno ukazali na činjenicu da velika demokratska pobjeda naroda Crne Gore, izvojevana na mirnim izborima 30. avgusta, predstavlja i istorijski iskorak ka ukupnoj demokratizaciji Crne Gore, i da očekivanja građana u tom pravcu treba da budu ispoštovana.

Poseban segment razgovora Mandića i Kneževića s ruskim ambasadorom bio je posvećen poboljšanju odnosa dve dokazano prijateljske države, Crne Gore i Rusije, što u svjetlu novog i šireg otvaranja Crne Gore prema Evropi i svetu, a samim tim i prema Ruskoj Federaciji, treba da bude jedan od spoljnopolitičkih prioriteta, uz međusobno uvažavanje dveju država i njihovih pozicija u međunarodnim okvirima.

Mandić i Knežević su ambasadora RF upoznali i sa svojim očekivanjima povodom Zakona o slobodi veroispovesti, konkretno sa spornim članovima tog Zakona, kojima je bilo inicirano oduzimanje imovine Mitropolije crnogorsko-primorske. Tim povodom su iskazali realna očekivanja da će ovo pitanje biti rešeno u najskorijem vremenu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.