Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin sa Vučićem: Rusija traži učešće Srbije u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Rusija odlučno osuđuje teroristički akt ubistva Olivera Ivanovića i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih orgnizacija u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, rekao je danas ruski ambasador Aleksandar Čepurin u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Čepurin je istakao i da poseta Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, saopštila je Služba za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s amedijima predsednika.

Ambasador je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt.

Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da je ta poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio i da je tom prilikom osetio njihovu potrebu da podele svoje probleme i da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.

Ambasador Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina Jurija Ušakova za doprinos predsednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čepurin: Rusija traži adekvatnu istragu ubistva Ivanovića

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018

BEOGRAD - Rusija odlučno osuđuje "teroristički akt" ubistva Olivera Ivanovića i zahtjeva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih orgnizacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, rekao je danas ruski ambasador Aleksandar...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rusija zahteva da Srbija učestvuje u istrazi o Ivanoviću

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da Rusija zahteva da u istrazi ubistva Olivera Ivanovića učestvuju nadležni srpski organi u punom kapacitetu kao i međunarodne organizacije...Čepurin je "izrazio saučešće povodom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.