Čepurin: Rusija neće zabraniti uvoz voća iz Srbije

Izvor: Mondo, 24.Mar.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Rusija neće zabraniti uvoz voća iz Srbije

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin poručio da izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda u Rusiji ni na koji način nije ugrožen, niti je postojala bilo kakva mogućnost za uvođenje zabrana voća i povrća iz Srbije na rusko tržište

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Čepurin je, nakon razgovora sa potpredsednikom vlade i ministrima trgovine Rasimom Ljajićem i poljoprivrede Snežanom Bogosavljević Bošković, istakao da je reč isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o tehničkim stvarima o kojima će već naredne nedelje u Beogradu razgovarati nadležne inspekcijske službe dveju država.

Ministri Ljajić i Bogosavljević Bošković su upoznali ambasadora Čepurina sa uspostavljenim sistemom kontrole izvoza voća i povrća iz Srbije u Rusiju, koji su nadležne službe dve zemlje aktivirale 2. marta ove godine.

Taj sistem podrazumeva slanje skeniranih fitosertifikata i pre nego što pošiljka proizvoda bude upućena na rusko tržište.

Cilj takve procedure je da nadležne službe Ruske Federacije budu unapred upoznate sa tačnom sadržinom pošiljki koje bi trebalo da stignu na rusko tržište, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Rasim Ljajić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čepurin: Izvoz nije ugrožen i nema zabrane uvoza na rusko tržište

Izvor: Capital.ba, 24.Mar.2015

BEOGRAD, Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je danas da izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju ni na koji način nije ugrožen, niti je postojala bilo kakva mogućnost za uvođenje zabrane uvoza voća i povrća iz Srbije na rusko tržište. Čepurin je prilikom razgovora...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.