Čepurin: Rezolucija 1244 reguliše položaj Kosova

Izvor: Večernje novosti, 31.Mar.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Rezolucija 1244 reguliše položaj Kosova

AMBASADOR Rusije Aleksandar Čepurin izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da je Rezolucija 1244 SB UN jedini dokument koji reguliše položaj Kosova.- Bez obzira na to šta ko kaže da se situacija promenila i da su drastične godine na pomolu, postoji samo taj jedan dokument koji je opredelio međunarodnu zajednicu prema Kosovu i to je veoma bitno za Srbiju - rekao je Čepurin na tribini posvećenoj 110. godišnjici ubistva ruskog konzula Grigorija Stepanoviča Ščerbine.Čepurin smatra da, „ako bi sutra svi priznali Kosovo, onda bi bilo teško računati da će preksutra Srbi ostati na svojoj zemlji“.On kaže da postoji mogućnost da se postigne dogovor i da on bude garant sigurnog života Srba. On je upozorio da nepriznavanje Kosova znači suprotstavljanje velikim silama koje žele da to pitanje bude rešeno, a taj pritisak, kako je kazao, može da izdrži samo nekoliko zemalja, među kojima su Rusija i njeni bliži saveznici, „nekoliko zemalja koji su prijatelji sa Srbijom, i Kina“. Građani Kosovske Mitrovice aplauzom su dočekali i ispratili ruskog ambasadora, a dok je šetao centralnim gradskim ulicama, bacali su cveće.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Rusija nije čarobnjak, ali će pomoći

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2013, 16:44

01.04.2013. -..Ako sutra svi priznaju albansku državu Kosovo, teško je računati na to da će prekosutra Srbi ostati na svojoj zemlji – ovakvu izjavu dao je ambasador RF u Srbiji Aleksandar Čepurin ovog vikenda u Kosovskoj Mitrovici...Visoki diplomata je stigao na Kosovo i učestvovao u memorijalnim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.