Čepurin: Mnogo Srba je bilo rame uz rame s Crvenom armijom

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Mnogo Srba je bilo rame uz rame s Crvenom armijom

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin čestitao je 9. maj, Dan pobede u Drugom svetskom ratu i ocenio da se radi o najvećoj zajedničkoj pobedi ruskog i srpskog naroda.

Čepurin je na prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu rekao da se mnogo Srba borilo rame uz rame s borcima Crvene armije za oslobođenje Jugoslavije i cele Evrope.

"Moramo da pamtimo da je pobeda plaćena ogromnim brojem žrtava. Kada bi za svakog poginulog u Drugom svetskom ratu bio objavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << minut ćutanja, svet bi ćutao 75 godina", rekao je Čepurin.

Čepurin je zahvalio premijeru i budućem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za čestititku ruskom narodu na ruskom jeziku, ali i građanima Srbije koji su juče učestvovali na komemoracijama i prošetali centrom Beograda zajedno s "Besmrtnim pukom".

Ruski ambasador kazao je da će dve zemlje nastaviti da razvijaju vojnotehničku saradnju, kao i da će obezbediti sigurnost dva naroda.

Prijemu su prisustvovali premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić, patrijarh Irinej, više ministara u Vladi Srbije, kao i bivši predsednički kandidat Vuk Jeremić, lider pokreta Dveri Boško Obradović, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i drugi predstavnici javnog i kulturnog života Srbije.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.