BOCAN-HARČENKO O OBELEŽAVANJU GODIŠNJICE DRUGOG SVETSKOG RATA: Revizija istorije je OPASNA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOCAN-HARČENKO O OBELEŽAVANJU GODIŠNJICE DRUGOG SVETSKOG RATA: Revizija istorije je OPASNA!

Revizija istorije nije samo svetogrđe, ona je i opasna, rekao je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, reagujući na to što na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj nisu pozvane Rusija i Srbija.

- Već danas se u nizu zemalja otvoreno, bez ikakvog ustručavanja vodi propaganda nacističkih vrednosti, vide se pokušaji pravdanja nacističkih zločinaca i njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saučesnika. Ignorisanje tih tendencija je neprihvatljivo. Tragedija Drugog svetskog rata ne sme da se ponovi. Nikad - napisao je Bocan-Harčenko na Tviteru.

On je naveo da je pomislio da su oni koji nisu pozvali Rusiju i Srbiju, uz svu politizaciju, naprosto loši učenici koji nisu dobro proučavali istoriju u školi.

У вези са обележавањем у Пољској 80 година од почетка Другог светског рата помислио сам, на први дан школске године, да су они који нису позвали Русију и Србију, уз сву политизацију, напросто лоши ученици који нису добро проучавали историју у школи.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) September 2, 2019

- Ipak, treba da razumemo da revizija istorije nije samo svetogrđe nego je i opasna - napisao je Bocan-Harčenko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pavlović: Revizija istorije opasna jer može da zameni stvarne događaje

Izvor: RTS, 04.Sep.2019, 08:55

Istoričar Momčilo Pavlović rekao je za RTS, govoreći o 80-godišnjici početka Drugog svetskog rata, da je trenutno na snazi izazivačko manipulisanje istorijom. Dodaje da sadašnji odnosi oblikuju prošlost i poglede na prošlost. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.