Konuzin: Rekao sam šta je trebalo

Izvor: B92, 27.Sep.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Rekao sam šta je trebalo

Beograd -- Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin naveo da je na Beogradskom bezbednosnom forumu govorio ono što smatra ispravnim.

Konuzin je optužio učesnike skupa iz Srbije da ne brane interese svoje zemlje u vezi sa Kosovom.

"Rekao sam na konferenciji ono što sam smatrao za ispravno i za sada ne bih želeo da se vratim na to pitanje", odgovorio je Konuzin na pitanje novinara da li je snosio neke posledice zbog svog, neuobičajeneg, nastupa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Posle predavanja u Institutu za međunarodnu politiku i privredu na temu "Ruska Federacija i savremeni međunarodni odnosi - sa pogledom na Srbiju" Konuzin je novinarima rekao i da nema informacija da će ruski premijer Vladimir Putin uskoro posetiti Srbiju.

"Nemam zvanične informacije po tom pitanju", rekao je ambasador Rusije povodom navoda u beogradskim medijima da Putin planira da poseti Beograd krajem oktobra.

Na svaki način Rusija podržava Srbiju

Konuzin je izjavio je danas da Moskva podržava stav Srbije o Kosovu i pregovore Beograda i Prištine.

"Stav Rusije o Kosovu je stabilan. Kao i Srbija, zalažemo se da se taj problem rešava u okviru međunarodnog prava u skladu s odlukama UN, pre svega Savet bezbednosti UN", rekao je Konuzin odgovarajući na pitanje novinara posle izlaganja "Rusija i savremeni međunarodni odnosi - s pogledom na Srbiju" u Institutu za međunarodnu politiku i privredu.

On je rekao da "Rusija na svaki način podržava" Srbiju po tom pitanju.

"Nažalost, druga strana i druge strane koje podržavaju tu stranu, imaju druge stavove, koji nisu u skladu s odlukama UN, nisu u skladu s međunarodnim pravom i s razumevanjima postignutim u dijalogu", rekao je ruski ambasador.

Konuzin je ocenio da će pregovori Beograda i Prištine biti nastavljeni, a "Rusija će podržati srpsku stranu".

Na predavanju "Rusija i savremeni međunarodni odnosi - s pogledom na Srbiju" Konuzin je rekao da se Rusija protivi jednostranim potezima u rešavanju problema, kao i da Moskva produbljuje strateško partnerstvo s EU, jača odnose sa SAD, ali i s Kinom i drugim zemljama.
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.