Aleksandar Konuzin: Ne znam kakvo to nasleđe na KiM imaju Albanci

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Konuzin: Ne znam kakvo to nasleđe na KiM imaju Albanci

18.12.2011. - Nisam video njihove spomenike. Tuđe ruše

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin Beogradu je, po povratku sa Kosova, komentarišući sporazum o zaštiti kulturne svojine i nasleđa koji su potpisale američka državna sekretarka Hilari Klinton i "predsednica Kosova" Atifete Jahjaga, rekao da ne zna kakvo to nasleđe na Kosovu i Metohiji imaju Albanci.

„Nisam video njihove spomenike. Tuđe ruše i onda žele da kažu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << to njihovo, pri čemu im neko pomaže da otimaju nasleđe od pravoslavaca. Mi pokušavamo da to nasleđe obnovimo”, rekao je ambasador Konuzin na konferenciji za novinare.

Kako je saopštio Stejt department, Klintonova i Jahjaga potpisale su u sredu u Vašingtonu sporazum o zaštiti kulturne svojine i nasleđa na Kosovu.

Izvor: tanjug, nspm.rs
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin,   Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.