OLJA BEĆKOVIĆ TUŽILA ŽELJKA MITROVIĆA: Od suda traži SAMO JEDNU stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLJA BEĆKOVIĆ TUŽILA ŽELJKA MITROVIĆA: Od suda traži SAMO JEDNU stvar

Prvo ročište biće održano sutra u Višem sudu.

Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković tužila je koautore emisije "Hit tvit" koja se emituje na televiziji Pink kako bi se utvrdilo da li je povređeno njeno autorsko pravo, a prvo ročište po tužbi biće održano sutra u Višem sudu, izjavio je advokat Olje Bećković Goran Draganić.

Bećković je tužila televiziju Pink, Željka Mitrovića, Vericu Bradić i Gorana Gmitrića, a Viši sud bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da u parničnom postupku utvrdi da li su koautori emisije "Hit tvit" izvršili preuzimanje originalne idejne koncepcije i bitnih segmenata emisije Utisak nedelje te da li je na taj način došlo do povrede autorskog prava autorke Olje Bećković.

Emisija "Utisak nedelje" postoji od 1991. godine i ona je kao autorsko delo deponovana u Autorskoj agenciji od 1994. godine.

Emisija "Hit tvit" emituje se na televiziji Pink od marta 2019. godine.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Da sam na Oljinom mestu, sam bih sebe jurio motkom" Mitrović odgovorio na tužbu protiv "Hit-tvita"

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020

Bećković je tužila televiziju Pink, Željka Mitrovića, Vericu Bradić i Gorana Gmitrića, a Viši sud bi trebalo da u parničnom postupku utvrdi da li su koautori emisije "Hit tvit" izvršili preuzimanje originalne idejne koncepcije..Vlasnik Pink Media grupe Željko Mitrović odgovorio je autorki...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Olja Bećković tužila Pink zbog autorskih prava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Feb.2020

Autorka emisije „Utisak nedelje“ Olja Bećković tužila je televiziju Pink, njenog vlasnika Željka Mitrovića i koautore emisije "Hit tvit" koja se emituje na toj televiziji Vericu Bradić i Gorana Gmitrića zbog povrede autorskih prava. Viši sud u Beogradu će u parničnom postupku na osnovu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.