Željko Joksimović zadovoljan plasmanom na Eurosongu

Izvor: Poznati.info, 29.Maj.2012, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Joksimović zadovoljan plasmanom na Eurosongu

Uz reči zahvalnosti upućenih svima koji su podržavali Srbiju na ovogodišnjem takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, Željko Joksimović je družeći se sa predstavnicima medija u holu RTS-a poručio da je zadovoljan plasmanom.

- Od 12 zemalja dobili smo nulu, pa je treće mesto fantastičan uspeh – smatra Joksimović.


Po povratku iz Azerbejdžana gde je održano 57. takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << za „Pesmu Evrovizije” timkoji je predstavljao Srbiju bio je u gostima u RTS-u. Kao dobar domaćin Aleksandar Tijanić, generalni direktor Radio-televizije Srbije dočekao je Željka Joksimovića, članove „Ad hok orkestra” i tim RTS-a koji je sa našim predstavnikom boravio u Bakuu.

Željko Joksimović zahvalio je što je bio izabran da predstavlja Srbiju, na pomoći oko organizacije nastupa, uveren da je ispunio očekivanja naših gledalaca.

Aleksandar Tijanić zahvalio mu je na odličnoj pesmi i izuzetnoj interpretaciji istakavši da su za Srbiju važne dobre vesti u koje svakako spada i treće mesto na najvećem svetskom muzičkom takmičenju. Našalio se, aludirajući na činjenicu da je organizacija ovogodišnjeg „Evrosonga” koštala 52 miliona evra!

- Treba da se zna da sam pre odlaska zabranio da pobedi. Smatram da su trećim mestom opasno prekršili uputstvo za rad – šaljivo je rekao Tijanić.

Aleksandar Tijanić je podsetio i na ranije uspehe Željka Joksimovića, kao i na izuzetan rezultat Marije Šerifović i naglasio da je beogradska organizacija „Evrosonga”, prema mišljenju evropskih zvaničnika, postavila standarde, koji su do sada neprevaziđeni.

Družeći se sa predstavnicima medija u holu RTS-a predstavnik Srbije zahvalio se svima koji su ga podržavali i glasali za pesmu „Nije ljubav stvar” od članova porodice, preko članova srpske delegacije u Bakuu, pa sve do gledalaca koji su navijali da pobedimo.

- Nije nam bilo lako. Ali s obzirom na to da smo od 12 zemalja dobili nulu, bronzana pozicija je fantastičan uspeh – istakao je Joksimović.

Na sceni Kristalne dvorane u Bakuu pored Joksimovića bili su članovi „Ad hok orkestra” Ksenija Milošević (violina i prateći vokal), Olga Vujović (violina i prateći vokal), Miloš Nikolić (klarinet, kaval i prateći vokal), Dušan Alagić (prateći vokal i instrumentalista) i Dragan Krstić (udaraljke i prateći vokal). Naravno, Željko nije propustio priliku da im se zahvali.

Prema Joksimovićem rečima, tim je bio odličan, a mnogo je značilo i to što su neki od muzičara bili sa njim i prethodnog puta kada je učestvovao na takmičenju za „Pesmu Evrovizije”.

- Najveća odgovornost bila je na Željku Joksimoviću koji je imao samo tri minuta da predstavi svoju zemlju – rekla je izvršna direktorka „Pesme Evrovizije” u SrbijiDuška Vučinić-Lučić, dodajući da je tokom boravka u Azerbejdžanu za srpsku delegaciju bilo i teških trenutaka.

- Domaćini su nam se zahvaljivali što smo doveli jednu od najvećih evrovizijskih zvezda. Imam utisak da su se konkurenti i plašili Željka Joksimovića - ocenila je Duška Vučinić-Lučić.

Takmičenje za „Pesmu Evrovizije” traje 57 godina. Međutim, činjenica je da je malo pobedničkih pesama postalo evergrin. Pesma „Nije ljubav stvar” sigurno hoće.

Izvor:  Scandal.rs
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.