Joksimović: Pokušaću da opravdam poverenje građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Pokušaću da opravdam poverenje građana

BEOGRAD -

Kompozitor i pevač Željko Joksimović rekao je da je jako počastvovan što je izabran da predstavlja Srbiju na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" naredne godine u Bakuu (Azerbejdžan) i izrazio nadu da će opravdati očekivanja građana.

Joksimović je u izjavi Tanjugu istakao da ga je poziv direktora RTS-a Aleksandra Tijanića pozitivno iznenadio i da će se potruditi da uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoć ranijeg "kredita" koji ima na Evrosongu opravda poverenje Javnog servisa i svih građana Srbije.

"Ovo je, naravno, velika odgovornost i probaću da zauzmem što bolju poziciju što bi u ovom, ne baš lakom vremenu za Srbiju, bilo pozitivno i ulilo nadu u neka bolja vremena", naglasio je Joksimović.

On je rekao da već ima kompoziciju koja bi mogla da bude dobra za Evrosong, ali i napomenuo da će, možda, napisati nešto novo.

"Na meni je jedna velika odgovornost da napravim nešto što je originalno i jedinstveno. Mislim da smo ove godine krenuli na vreme u sve to i da imamo dovoljno vremena. Vrlo je moguće da ću napraviti nešto potpuno novo, što ćemo prezentovati početkom naredne godine u specijalnoj emisiji RTS-a", rekao je Joksimović.

On je napomenuo da, iako je za odluku RTS-a da predstavlja Srbiju na Evrosongu saznao pre par sati, već je čuo pozitivne reakcije.

Joksimović je 2004. godine u Istanbulu predstavljao zajednicu Srbije i Crne Gore i tada je sa kompozicijom "Lane moje" zauzeo drugo mesto. To je bio povratak Srbije na ovo prestižno takmičenje nakon 12 godina pauze.

Sa Joksimovićevom kompozicijom "Oro" Jelena Tomašević je predstavljala Srbiju na Evrosongu 2008. godine, kada je Beograd bio domaćin takmičenja, a Joksimović se tada pojavio na Evrosongu i u ulozi voditelja.

Podsećamo, RTS kao punopravni član evropske radiodifuzne unije (EBU), ima ekskluzivno pravo izbora srpskog predstavnika.

Zbog štednje, promenjen je raniji način izbora našeg predstavnika na Eurosongu. Željko Joksimović pevaće u Azerbejdžanu sopstvenu kompoziciju koju ćemo prvi put čuti početkom sledeće godine u specijalnom televizijskom predstavljanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.