Joksimović ponovo na Evrosongu

Izvor: B92, 18.Nov.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović ponovo na Evrosongu

Pevač i kompozotor Željko Joksimović predstavljaće Srbiju na takmičenju "Pesma Evrovizije" u Azerbejdžanu u maju 2012. godine, saopštila je Radio - televizija Srbije (RTS).

RTS navodi na sajtu da je zbog štednje promenjen način izbora pesme koja će na takmičenju predstavljati Srbiju, i da RTS, kao punopravni član Evropske radiodifuzne unije ,,ima ekskluzivno pravo izbora".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Joksimović će u Azerbejdžanu izvesti kompoziciju čiji je on kompozitor. Ona će prvi put biti predstavljena početkom iduće godine, na televiziji.

Joksimović je istakao da ga je poziv direktora RTS-a Aleksandra Tijanića pozitivno iznenadio i da će se potruditi da uz pomoć ranijeg "kredita" koji ima na Evrosongu opravda poverenje Javnog servisa i svih građana Srbije.

,,Ovo je naravno velika odgovornost i probaću da zauzmem što bolju poziciju, što bi u ovom ne baš lakom vremenu za Srbiju bilo pozitivno i ulilo nadu u neka bolja vremena", naglasio je Joksimović.

On je rekao da već ima kompoziciju koja bi mogla da bude dobra za Evrosong, ali i napomenuo da će možda napisati nešto novo.

,,Na meni je jedna velika odgovornost da napravim nešto što je orginalno, što je jedinstveno. Mislim da smo ove godine krenuli na vreme u sve to i da imamo dovoljno vremena. Vrlo je moguće da ću napraviti nešto potpuno novo, što ćemo prezentovati početkom naredne godine u specijalnoj emisiji RTS-a", rekao je Joksimović.

On je napomenuo da, iako je za odluku RTS-a da predstavlja Srbiju na Evrosongu saznao pre par sati, već je čuo pozitivne reakcije.

Joksimović je 2004. godine, kao predstavnik Srbije i Crne Gore, s pesmom "Lane moje", osvojio drugo mesto na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Istanbulu.

Za Eurosong 2006. godine komponovao je muziku za pesmu "Lejla", kojom je Hari Mata Hari, predstavnik BiH, osvojio treće mesto u Atini.

Na beogradskoj Evroviziji 2008. godine Joksimović je bio domaćin-voditelj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimović: Pokušaću da opravdam poverenje građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011

BEOGRAD -..Kompozitor i pevač Željko Joksimović rekao je da je jako počastvovan što je izabran da predstavlja Srbiju na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" naredne godine u Bakuu (Azerbejdžan) i izrazio nadu da će opravdati očekivanja građana...Joksimović je u izjavi Tanjugu istakao da ga je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Željko Joksimović opet na Evroviziji

Izvor: NaDlanu.com, 19.Nov.2011, 13:01

Pevač i kompozitor Željko Joksimović predstavljaće Srbiju na takmičenju "Pesma Evrovizije" u Azerbejdžanu u maju 2012. godine, saopštila je u petak Radio - televizija Srbije (RTS)...RTS navodi na sajtu da je zbog štednje promenjen način izbora pesm ekoja će na takmičenju predstavljati Srbiju,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.