Unija sindikata prekida štrajk

Izvor: B92, 30.Mar.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija sindikata prekida štrajk

Niš -- Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je da 1. aprila privremeno prekine štrajk koji traje od 28. januara.

Časovi će od 1. aprila trajati redovno 45 minuta, odlučeno je na današnjoj sednici Glavnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, održanoj u Nišu.

"Privremeno prekidamo štrajk, u znak dobre volje i kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podršku sporazumu za koji pretpostavljamo da će biti potpisan", rekla je na konferenciji za novinare portparolka Unije Ivana Bošnjak.

U Uniji navode da će u petak na sastanku u Vladi insistirati na tome da se razjasne prve dve tačke ponuđenog sporazuma, koje se odnose na zarade prosvetara i povećanje cene rada.

Unija štrajk privremeno prekida do 20. aprila, kada treba da se napravi prvi aneks sporazuma, dok drugi aneks treba da bude potpisan u oktobru.

Najavljeno je i formiranje Radne grupe koja će se baviti primenom ovog sporazuma.

Preostala dva sindikata u štrajku: Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti sednice glavnih odbora održaće sutra.

Predlog Sporazuma Vlade i prosvetnih sindikata predviđa da Vlada zaposlenima u prosveti, koji su zbog štrajka dobili umanjenu platu, nadoknadi novac posle nadoknade izgubljenih časova.

Na osnovu dosadašnjih pokazatelja izvesno je da će povećanje primanja zaposlenih u prosveti za prvi kvartal biti veće od planiranih 2,95 odsto i da će povećanje u 2011. biti veće od planiranih 7,2 odsto, što će kako je navedeno, biti precizirano u aneksu sprazuma koji će biti potpisan od 20. do 31. oktobra.

Razgovori o korekciji koeficijenta za obračun plata počeće 1. juna, a završiće se do 1. oktobra kako bi primena novih počela 1. januara 2012. godine, navodi se u sporazumu.

Izmene i dopune Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene biće zaključene do 31. maja. Preostale otpremnine za one koji su otišli u redovnu penziju u 2010. biće isplaćene do kraja septembra, a onima koji odu u 2011. do 31. decembra.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unija sindikata prosvetara prekida štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2011

NIŠ -..Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je danas u Nišu da privremeno prekine štrajk u školama, a nastava će biti normalizovana u petak, 1. aprila...Predstavnik za odnose sa javnošću tog sindikata Ivana Bošnjak rekla je da je taj sindikat na sednici Glavnog odbora u načelu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Unija obustavila štrajk

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2011

Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika doneo je danas odluku o privremenom prekidu štrajka, koji traje od 28. januara.

Nastavak na Radio 021...

Privremeni prekid štrajka od 1. aprila

Izvor: Danas, 30.Mar.2011

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je juče da privremeno obustavi štrajk od 1. aprila „u znak dobre volje i podrške sporazumu koji će ovih dana biti potpisan sa Vladom“. Nakon sednice Glavnog odbora Unije održane u Nišu, čelnici tog sindikata su kazali da „u načelu prihvataju...

Nastavak na Danas...

Kraj štrajka, škole normalno rade

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 02:38

Ministarstvo prosvete i tri reprezentativna sindikata obrazovanja potpisali su danas u Beogradu sporazum, čime su se stekli uslovi za normalizaciju nastave u školama i za isplatu nadoknade zaposlenima kojima je zbog štrajka plata bila umanjena.

Nastavak na S media...

Sindikati prosvete danas raspravljaju o prekidu štrajka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2011

BEOGRAD -..Preostala dva prosvetna sindikata u štrajku - Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti, danas će održati sednice glavnih odbora na kojima će odlučiti da li prihvataju sporazum s vladom i prekidaju štrajk koji traje od 28. januara...Treći sindikat...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prosvetari privremeno prekidaju štrajk

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2011

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije privremeno će obustaviti štrajk od 1. aprila, a već 20. aprila će se znati da li se štrajk nastavlja.

Nastavak na JužneVesti.com...

Sindiikat radnika u prosveti najverovatnije obustavlja štrajk

Izvor: Blic, 31.Mar.2011

Sindikat radnika u prosveti će danas u 18 sati na sastanku glavnog odbora prihvatiti predlog sporazuma Vlade Srbije o okončanju štrajka u prosveti koji traje već više od dva meseca, saznaje nezvanično “Blic”...Kako saznajemo ovaj sindikat će na mesec dana prekinuti štrajk, a toliko će vremena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.