Sindikati prosvete danas raspravljaju o prekidu štrajka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2011, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete danas raspravljaju o prekidu štrajka

BEOGRAD -

Preostala dva prosvetna sindikata u štrajku - Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti, danas će održati sednice glavnih odbora na kojima će odlučiti da li prihvataju sporazum s vladom i prekidaju štrajk koji traje od 28. januara.

Treći sindikat koji je učestvovao u štrajku - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, odlučila je da od 1. aprila privremeno prekine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << štrajk, pa će njegovi članovi od petka držati redovne časove od 45 minuta.

Unija štrajk privremeno prekida do 20. aprila, kada treba da se napravi prvi aneks sporazuma, dok drugi aneks treba da bude potpisan u oktobru.

Predlog Sporazuma vlade i prosvetnih sindikata predviđa da Vlada zaposlenima u prosveti koji su zbog štrajka dobili umanjenu platu, nadoknadi novac posle nadoknade izgubljenih časova.

Na osnovu dosadašnjih pokazatelja izvesno je da će povećanje primanja zaposlenih u prosveti za prvi kvartal biti veće od planiranih 2,95 odsto i da će povećanje u 2011. biti veće od planiranih 7,2 odsto, što će kako je navedeno, biti precizirano u aneksu sporazuma koji će biti potpisan od 20. do 31. oktobra.

Razgovori o korekciji koeficijenta za obračun plata počeće 1. juna a završiće se do 1. oktobra kako bi primena novih koeficijenata počela 1. januara 2012. godine, navodi se u sporazumu.

Izmene i dopune Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene biće zaključene do 31. maja. Preostale otpremnine za one koji su otišli u redovnu penziju u 2010. biće isplaćene do kraja septembra, a onima koji odu u 2011. do 31. decembra.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.