LJUTA SAM I RAZOČARANA Oglasila se profesorka zbog koje danas štrajkuje cela Srbija: Moja škola neće ići na protest

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2022, 12:14

"LJUTA SAM I RAZOČARANA" Oglasila se profesorka zbog koje danas štrajkuje cela Srbija: Moja škola neće ići na protest

Znam da su danas protesti, ali mene tamo nećete videti

Tehnička škola u Trsteniku postala je preko noći najpoznatija škola u Srbiji, ali zbog incidenta koji je podigao na noge celu Srbiju. U toj školi, učenici su profesorki Mariji Stevanović izmakli stolicu, nakon čega je ona završila na podu. Taj snimak su, da sve bude gore, učenici poslali njenom sinu, koji je bio u učionici pored, nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u panici došao da pomogne majci. 

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra.

Za danas je širom Srbije najavljen veliki protest prosvetara, koji imaju jedan zahtev, a to je da im se dodeli status službenog lica. Kako kaže profesorka engleskog jezika u Tehničkoj školi Marija Stevanović, oni ne žele da nose palice, nego da se zna red u školi i da postoji obostrano poštovanje i zdrava komunikacija.

Danas ona na protestu neće biti. I to nam je saopštila veoma razočarano. 

- . Moja škola ima preko devedeset zaposlenih, koji su podeljeni u dva sindikata. Jedan sindikat želi proteste, drugi ne. Dobila sam informaciju da će neko doći iz Beograda da razgovaramo, ali da na proteste nećemo izaći. Ljuta sam i razočarana - počinje Marija.

Za sindikat "Unija", kaže, ima sve pohvale. Oni su stali iza nje. - Sindikat "Unija" je stao iza mene, njima sve pohvale. Upravo sam dobila dojavu da i škola u Kruševcu izlazi na proteste, ali i da deo sindikata našeg ide isto. To je informacija od pre par minuta. Znate kako, škola je stala iza mene, ali ovi protesti na nivou cele Srbije su poželjni, kako bismo svi zajedno došli do pravog rešenja i stali na put nasilju. Čekam podne, da se taj razgovor desi pa ćemo videti - priča Marija.

Užas u Trsteniku, maltretiraju nastavnicu i izmiču joj stolicu. pic.twitter.com/zLKDe2KXuB

— krunskisvedok (@noviput) November 16, 2022
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.