Verbić: Nezadovoljni prosvetari mogu da vrate pomoć

Izvor: RTS, 12.Nov.2015, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Nezadovoljni prosvetari mogu da vrate pomoć

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da oni predstavnici sindikata koji smatraju da pomoć od 7.000 dinara nije fer, mogu to da vrate u republički budžet.
"Vlada je odlučila da uplati jednokratnu pomoć svim zaposlenima u prosveti i to nije pomoć za sindikate, već za prosvetne radnike", rekao je Verbić novinarima.

Verbić je naveo da predstavnici sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su time nezadovoljni mogu da vrate tu pomoć.
Na pitanje da li to znači novi štrajk, Verbić je odgovorio da ne znači.
"Siguran sam da ovo nije glas svih predstavnika sindikata", rekao je Verbić, dodajući da su sindikati bili konstruktivni i da su imali dobar dijalog.
Skupština Srbije trebalo bi da raspravlja o dopunama Zakona o budžetu za 2015. godinu kojima je predviđena jednokratna pomoć za zaposlene u prosveti od 7.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.