USPRS: Potpisivanje sporazuma u petak

Izvor: Beta, 23.Apr.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USPRS: Potpisivanje sporazuma u petak

BEOGRAD, 22. aprila 2015. (Beta) - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije u petak očekuje zvanično potpisivanje Sporazuma o mirnom rešavanju spornih pitanja sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čime se okončava petomesečni štrajk.

Rukovodstvo ovoga sindikata je od srede u ostavci, ali će sporazum, ipak, potpisati u tehničkom mandatu.

Kako je agenciji Beta rečeno u Uniji, u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sindikatu organizuje se izborna skupština koja je zakazana za 20. jun.

Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u sredu je doneo Odluku o prestanku štrajka, nakon potpisivanja ponudjenog sporazuma.

"Zahvaljujemo se kolegama i zaposlenima u više od 500 škola, koji su nas pratili i podržavali, javnosti koja je razumela naše motive i medijima bez kojih ne bismo bili u stanju da predstavimo mnoge probleme školskog sistema", navedeno je u saopštenju.

Ministar prosvete Srdjan Verbić rekao je u sredu na Glavnom odboru sindikata prosvetnih radnika, da je uvodjenje platnih razreda neophodno i da je to prioritet u radu Ministarstva, saopštila je Unija.

USPRS je ocenila da su takve izjave ministra prve "čvrste garancije o posvećenosti Vlade" štrajkačkim zahtevima, nakon pet meseci od početka štrajka.

Sindikat radnika u prosveti Srbije, koji je ostao u štrajku, najavio je da će danas održati sednicu Predsedništva na kojoj treba da odluči o daljim koracima.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosvetari različito o štrajku

Izvor: B92, 23.Apr.2015

Sindikat radnika prosvetnih radnika Srbije priprema se za okončanje štrajka, ali tek pošto potpiše Poseban kolektivni ugovor sa Ministarstvom prosvete...S druge strane, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije sutra očekuje zvanično potpisivanje Sporazuma o mirnom rešavanju spornih pitanja sa...

Nastavak na B92...

USPRS: Sutra se očekuje potpisivanje sporazuma

Izvor: Blic, 23.Apr.2015

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije sutra očekuje zvanično potpisivanje Sporazuma o mirnom rešavanju spornih pitanja sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čime se okončava petomesečni štrajk...Rukovodstvo ovoga sindikata je od juče u ostavci, ali će sporazum, ipak, potpisati...

Nastavak na Blic...

Prekid štrajka nakon potpisivanja sporazuma

Izvor: Beta, 23.Apr.2015

BEOGRAD, 23. aprila 2015. (Beta) - Sindikat radnika u prosveti Srbije najavio je u četvrtak da će prekinuti petomesečni štrajk nakon što sa Ministarstvom prosvete potpiše Sporazum o mirnom rešavanju sporova i Poseban kolektivni ugovor..."Jučerašnja odluka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.