U Srbiji sutra ŠTRAJK, u Leskovcu prosvetari STRAHUJU ZA POSAO

Izvor: juGmedia, 21.Okt.2014, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji sutra ŠTRAJK, u Leskovcu prosvetari STRAHUJU ZA POSAO

LESKOVAC – Neizvesno je da li će sutra u Leskovcu biti održan generalni štrajk prosvetnih radnika jer se pojedine sindikalne vođe povlače zbog straha od otkaza.

Sva četiri reprezentativna sindikata u Srbiji donela su, naime, odluku o jednodnevnom štrajku posle današnjih neuspelih pregovora sa ministrom prosvete Srđanom Verbićerm.

U Leskovcu po tom pitanju ne postoji saglasje, pa se >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ne zna koja će škola sutra otvoriti, a koja zatvoriti svoje kapije.

Aleksandar Ničić, predsednik Sindikata obrazovanja Srbije za Jablanički okrug kaže da su članovi tog sindikata trebali da se izjsane da li će, ili neće štrajkovati.

“Prvo, štrajk nije najavljen na vreme, drugo, zakon ne poznaje totalnu obustavu rada. Bojim se da će naši članovi snositi posledice”, kaže Ničić.

Prosvetari zahtevaju da im se ne smanjuju plate u cilju uštede, smatrajući da su oni već ranije dali svoj doprinos štednji.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.