Školska godina počinje štrajkom?

Izvor: juGmedia, 28.Avg.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školska godina počinje štrajkom?

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika najavili su protest za 31. avgust, kao i još četiri protesta skraćenim časovima tokom septembra, zato što su nezadovoljni predloženim rešenjima za odredivanje platnih grupa i razreda.

Biće protesta i štarjkova u skladu sa odlukama reprezentatovnih sindikata”, kaže Aleksandar Nićić, predsednik Regionalnog centra Sindikata obrazovanja Srbije za Jablanički okrug

Objašnjenje je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da prosvetari dugo prate najave reformi platih grupa i razreda, da poslednji Zakon o zaposlenima u javnim službama izuzima vojsku, policiju, Bezbednosno-informativnu agenciju, državne agencije.

Prosvetari su, naime, najnezadovoljniji što je čak 98 odsto prosvetnih radnika u 8-oj platnoj grupi, gde napredovanje nije moguće. U 9-oj se nalazi tek oko 1.000 zaposlenih, uglavnom direktora.

Kako je najavljeno, štrajkovi će biti održani i 3, 11, 19, i 27. septembra, a sindikati očekuju uređenje te oblasti do kraja istog meseca.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Vojska Srbije

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.