Prosvetni sindikati prihvatili predlog Vlade: Otkazan štrajk?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2023, 16:47

Prosvetni sindikati prihvatili predlog Vlade: Otkazan štrajk?

Iz četiri prosvetna sindikata oglasili se zajedničkim saopštenjem.

Nakon konsultacija sa odborima i članstvom dole potpisani reprezentativni sindikati su doneli odluku da prihvate predloženi dokument Protokola, koji je predložila Vlada Republike Srbije, saopštavaju iz četiri prosvetna sindikata.

- Navedeno u Protokolu mora biti i realizovano u definisanim rokovima. Očekujemo zajedničke aktivnosti, kako bi potpisano, bilo i sprovedeno u sistemu obrazovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u cilju poboljšanja položaja svih zaposlenih u prosveti, a za dobrobit društva u celini.

Smatramo da potpisivanjem ovog Protokola prestaju razlozi za pokretanje štrajka najavljenog za 16. oktobar 2023 - saopštili su.

U potpisu su predstavnici četiri prosvetna sindikata: Unije SPRS, Sindikata obrazovanja Srbije, GSPRS Nezavisnost i Sindikata radnika u prosveti Srbije.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.