Prosvetni radnici u Crnoj Gori obustavljaju štrajk, prihvatili plan vlade

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 19:27

Prosvetni radnici u Crnoj Gori obustavljaju štrajk, prihvatili plan vlade

Glavni odbor Sindikata prosvete Crne Gore okončaće štrajk jer je prihvatio ponudu vlade o povećanju plata, javlja RTCG.

Prosvetni radnici u Crnoj Gori u ponedeljak su stupili u štajk, tražeći da se ispoštuje Granski kolektivni ugovor (GKU), prema kojem im je obećano povećanje plate od 10 odsto od 1. januara ove godine.

Vlada je jutros dostavila sporazum po kojem će prosvetarima zarada od 1. jula biti povećana 10 odsto, dok će od početka školske godine kumulativno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećanje iznositi 17 odsto. Predsednik Sindikata prosvete Radomir Božović rekao je da imaju nekoliko primedbi na neke predloge sporazuma, te da će biti korekcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prosvjetni radnici u Crnoj Gori obustavljaju štrajk

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2024

Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore okončaće štrajk jer je prihvatio ponudu vlade o povećanju plata, javljaju mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.