Prosvetari danas odlučuju o štrajku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari danas odlučuju o štrajku

BEOGRAD - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije danas će odlučiti da li će 22. septembra biti organizovan jednodnevni štrajk upozorenja zbog nezakonito smanjenih plata tokom leta, naveo je predsednik Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Miodrag Protić.

"Iako smo dogovorili sa ministarstvom prosvete da će svi radnici kojima je umanjena plata biti obeštećeni prilikom prve naredne isplate, nezakonit obračun plata usledio je i u ovom mesecu", kaže on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Inače, iako je bila najavljena za kraj sedmice, Sinidikat prosvetnih radnika Vojvodine odluku o potpunoj obustavi rada doneće u ponedeljak. Protić pojašnjava da je dogovoreno da se sačeka da načelnik Školske uprave u Novom Sadu Jovan Vukčević obavi razgovor sa svim direktorima osnovnih i srednjih škola Južno-bačkog i Sremskog okruga, kako bi se utvrdio tačan broj zaposlenih.

"Gospodin Vukčević obilazi opštine Vrbas, Srbobran, Žabalj i Temerin, a danas mu dolaze predstavnici opštine Šid, te će na taj način zaokružiti kontakte sa direktorima škola u okrugu i imaće stvarnu situaciju na terenu, tačno će se znati da li ima viškova, gde su viškovi i kako ćemo ih rešavati", kaže Protić.

Podsetimo, SPRV je najavio da će, u slučaju da neko od kolega na nezakonit način ostane bez posla, stupiti u potpunu obustavu rada. Načelnik Školske uprave za Južnobački i Sremski okrug Jovan Vukčević nedavno je naveo da će se tek kada se utvrdi koliko je tačno prosvetnih radnika viška znati na koji će način taj problem biti rešen.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.