Prosvetari: Doneta odluka o stupanju u štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari: Doneta odluka o stupanju u štrajk

BEOGRAD -

Predsedništvo Sindikata radnika u prosveti Srbije jednoglasno je donelo odluku o stupanju u štrajk, saopštio je danas Štrajkački odbor.

Štrajk će početi 28. januara u osam sati sa početkom rada prve smene, a štrajkački zahtevi su sadržani u predlogu protokola o osnovici za obračun i isplatu plata zaposlenih u svim sektorima obrazovanja koji je Sindikat 12. novembra dostavio Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Ministarstvu prosvete.

Zahtevi su sadržani u predlogu izmene Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama u delu koji se odnosi na koeficijente za obračun i isplatu plata zaposlenih u obrazovanju koju je Sindikat dostavio 21. oktobra.

Reč je o zahtevima, kako je navedeno, po osnovu Predloga izmene Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u obrazovanju usklađenog sa novom minimalnom cenom rada, koji je Sindikat dostavio Vladi i Ministarstvu 25. novembra.

"Pozivamo Vas da otpočnemo pregovore za sporazumno rešavanje zahteva koji su Vam dostavljeni 25. novembra", kaže se u saopštenju.

Odluka će, kako je najavljeno, biti dostavljena premijeru Mirku Cvetkoviću, ministru prosvete Žarku Obradoviću, ministarki finansija Diani Dragutinović, direktorima škola i predsednicima sindikata u kojima Sindikat radnika u prosveti ima sindikalne organizacije.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.